У початок

Наприкінці січня на деяких французьких НПЗ можуть розпочатися страйки

Французька профспілка CGT у четвер закликала до страйків у нафтопереробному секторі через плани збільшити пенсійний вік, тоді як профспілки паризького метрополітену заявили, що зроблять «усе від них залежне», щоб зупинити пенсійну реформу. Про це пише французьке видання RFI.

Французам доведеться працювати на два роки довше, до 64 років, перш ніж вийти на пенсію, якщо парламент ухвалить реформу, оголошену у вівторок прем'єр-міністром Елізабет Борн. Їм також доведеться працювати довше, щоб отримати повну пенсію.

Усі профспілки вже оголосили 19 січня загальнонаціональним днем страйку і протесту, але вони також попереджають, що будуть подальші дії в різних секторах.

Профспілка CGT закликала працівників нафтопереробних заводів та інших працівників паливної промисловості до 48-годинного страйку 26 січня й 72 годин із 6 лютого, протягом якого страйк може бути продовжено, щоб включити зупинку переробки на нафтопереробних заводах. Якщо домовитися з урядом не вдасться, профспілки попереджають про ризик зупинки роботи нафтопереробних установок.

Торік восени страйк на нафтопереробних заводах і складах TotalEnergies і Exxon через вимоги щодо зарплати призвів до тижневої нестачі бензину в кількох регіонах.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти