У початок

Податкова відзначає збільшення продажів пального на АЗС без фіскальних чеків

Також є російською мовою

Державна податкова служба (ДПС) заявила, що при продажу пального на АЗС почастішали випадки вказування недостовірної форми оплати, що, своєю чергою, спричиняє ухилення від сплати податків, йдеться в повідомленні прес-служби ДПС.

«При проведенні розрахунку за пальне готівкою касирами на АЗС навмисне здійснюється заміна форми розрахунку з готівкової на безготівкову, що дає змогу отримати невраховані готівкові кошти», – йдеться в повідомленні.

Податківці зазначають, що при оплаті пального в готівковій формі фіскальний чек повинен містити інформацію про форму оплати «Готівкою». У разі ж заміни форми оплати в фіскальному чеку буде вказано безготівкову форму оплати, чи то «Талон», «Чек», «Відомість», «Передоплата» та інші.

Для покупців, стверджують у службі, така заміна в чеку не впливає на якість отриманого пального, але це має негативний вплив на економіку держави.

«Для запобігання таким випадкам просимо звертати увагу на реквізити фіскальних чеків, які видаються покупцям на АЗС при продажу пального, зокрема на те, чи відповідає форма розрахунку тій, в якій її провели», – повідомили в ДПС.

Як повідомляв enkorr, відповідно до проведеного торік дослідження Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ), Consumer Assembly of Ukraine та Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів», понад 26% чеків, за якими відпускалося пальне на українських АЗС, відсутні в базі фіскальних чеків «Е-реєстр».

Базу фіскальних чеків «Е-реєстр» було створено в 2013 р., але електронний сервіс, який дає змогу покупцеві товарів (послуг) здійснювати пошук і перегляд фіскального касового чека, було реалізовано восени 2018 р..

Сервіс перебуває у відкритій частині «Електронного кабінету» на сайті Державної фіскальної служби (ДФС), доступ до якої здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особистості за посиланням.

Нагадаємо, харківська мережа АГЗП Rоdnik впровадила послугу перевірки фіскального чека в базі Державної фіскальної служби за допомогою QR-коду на всіх своїх АЗК.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти