У початок

Нафтовидобувні гіганти цікавляться видобутком літію – глава Vulcan Energy

Дедалі більше великих нафтовидобувних компаній можуть розпочати видобуток літію на тлі високого попиту на акумулятори для електромобілів, вважає голова німецької компанії Vulcan Energy Resources Кріс Морено. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Exxon Mobil раніше цього року придбав права на видобуток літію на півдні американського штату Арканзас, і такі випадки можуть стати нормою, сказав Морено в інтерв'ю Dow Jones Newswires.

З його слів, процес вилучення літію з геотермального розсолу багато в чому схожий на видобуток нафти й газу, і досвід енергетичних компаній у бурінні свердловин можна застосувати у новій галузі.

Vulcan тим часом планує видобувати літій у долині Рейну у Німеччині. Компанія розраховує, що крім вилучення металу для його подальшого використання в літій-іонних батареях вироблятиме електроенергію за рахунок високої температури геотермального розсолу.

Початок комерційного видобутку літію заплановано на кінець 2025 року. У рамках першої фази розвитку проєкту компанія має намір виробляти 24 тис. тонн гідроксиду літію на рік – цього вистачить для батарей для 500 тис. електромобілів.

Загалом у Європі на 2030 рік можуть запрацювати майже 50 проєктів із видобутку літію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти