У початок

Нафтові котирування перейшли до зростання, Brent — $97,76 за барель

Ціни на нафту перейшли до зростання під час торгів у вівторок удень.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 15:14 у вівторок становить $97,76 за барель, що на $1,11 (1,15%) вище за ціну на закриття попередньої сесії, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $91,71 за барель, що на $0,95 (1,05%) більше від підсумкового значення попередньої сесії.

Трейдери реагують на повідомлення російської «транснєфті» про те, що транзитні постачання через територію України зупинено з 4 серпня. Гілкою нафтопроводу «дружба», що проходить через територію країни, постачання нафти здійснюються у напрямку європейських НПЗ Угорщини, Словаччини й Чехії. За даними компанії, зазвичай таким чином постачалося близько 250 тис. барелів нафти на добу (б/д).

Ринок також стежить за подіями навколо перемовин щодо відродження іранської ядерної угоди, що може призвести до вивільнення додаткових барелів нафти. Напередодні західні ЗМІ повідомили, що дипломати ЄС склали проєкт фінального тексту документа з відновлення СВПР і вважають, що тепер сторони мають ухвалити остаточне рішення.

«У США й Ірану є кілька тижнів, щоб вирішити, чи будуть вони відновлювати угоду 2015 року, яка дозволить Ірану знову експортувати нафту», — зазначив аналітик Commonwealth Bank Вівек Дар.

Крім того, інвестори чекають на публікацію щомісячного прогнозу щодо ринку нафти від Управління з інформації в галузі енергетики (EIA) Міненерго США пізніше у вівторок.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти