У початок

Нафтові котирування перейшли до різкого зниження, Brent — біля $117 за барель

Ціни на нафту перейшли до різкого зниження під час торгів удень у четвер на тлі підвищення ставок світовими центробанками, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вартість серпневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:38 у четвер становить $116,92 за барель, що на $1,59 (1,34%) нижче від ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $113,85 за барель, що на $1,46 (1,27%) менше від підсумкового значення попередньої сесії.

Учасники ринку негативно сприйняли новину про підвищення ставки за федеральними фондами ФРС США, оскільки «сильніша жорсткість монетарної політики може призвести до зниження попиту на нафту», зазначив аналітик Commerzbank Карстен Фріш.

У четвер рішення підняти ключові ставки ухвалили також регулятори у Великій Британії й Швейцарії. Банк Англії підвищив ставку на 25 б.п. (до 1,25% річних) п'ятий місяць поспіль, Швейцарський національний банк – також на 25 б.п. (до мінус 0,25% річних) уперше за останні 15 років.

«Занепокоєння через інфляцію у світі зростає. У результаті долар дорожчає, що негативно позначається на нафті», — заявив аналітик PVM Тамас Варга.

Тим часом офіційні дані Міненерго США показали, що запаси сировини в країні на тижні, що завершився 10 червня, зросли на 2 млн барелів, тоді як аналітики очікували підвищення лише на 1,1 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти