У початок

Нафтопереробка рф зростає через закінчення ремонтів і зняття заборони на експорт

росія переробляла 5,65 млн барелів на день (б/д) нафти у період з 16 по 22 листопада, що на понад 100 тис. б/д перевищує попередній тиждень, повідомляє джерело, обізнане з цим питанням. Згідно з підрахунками Bloomberg на основі історичних даних, переробка склала 5,55 млн б/д у перші 22 дні листопада, що приблизно на 236 тис. барелів більше, ніж у жовтні.

російські нафтопереробні заводи (НПЗ) перевантажують сиру нафту, оскільки уряд зняв тимчасові обмеження на експорт бензину і літнього дизельного пального, надаючи їм більше стимулів виробляти дорожнє паливо. Обсяги переробки також було збільшено після завершення сезонного технічного обслуговування напередодні зими.

Ринок уважно стежить за роботою російських НПЗ, оскільки дані разом із морським експортом сирої нафти допомагають трейдерам і аналітикам оцінити видобуток нафти в країні після того, як москва припинила оприлюднювати офіційні дані про видобуток.

У той час як внутрішня переробка в країні зросла, морський експорт нафти впав до мінімуму з серпня за тиждень до 19 листопада, показують дані відстеження руху танкерів, які відслідковує Bloomberg. Відвантаження впали на 580 тис. б/д порівняно з попереднім тижнем, що є найбільшим тижневим падінням за понад чотири місяці.

росія і її союзники в Організації країн-експортерів нафти збираються провести онлайн-зустріч 30 листопада, щоб обговорити свою виробничу політику на наступний рік. москва пообіцяла скоротити видобуток сирої нафти до кінця 2024 року, а експорт нафти, включаючи потоки нафтопродуктів, обмежити протягом цього року, щоб стабілізувати світовий ринок.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти