У початок

«Нафтогаз» заявляє, що російські атаки пошкодили 350 газових об'єктів

Нещодавні атаки росії на Україну завдали шкоди 350 об’єктам з видобутку природного газу в країні, хоча його має бути в основному відновлено до кінця року, заявив у середу, 7 грудня, Олексій Чернишов, глава «Нафтогазу України». Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи на заході Європейського банку реконструкції та розвитку, Чернишов заявив, що втрата газовидобувних потужностей склала близько $700 млн.

«Ми розпочали опалювальний сезон – очікуємо, що він буде найважчим, – сказав Чернишов. – Ми всі розуміємо, що енергія — це ще одна зброя... і ми зазнали серйозних ударів російськими ракетами в деяких частинах нашої інфраструктури, й інфраструктуру видобутку газу було вражено».

Чернишов, якого було призначено на посаду на початку листопада, зазначив, що виведення фірми з дефолту є ще одним із його пріоритетів. «Ми повинні вийти з дефолту й отримати згоду наших власників єврооблігацій», – сказав він.

Як відомо, у липні «Нафтогаз» оголосив про дефолт, ставши першою українською державною організацією, яка це зробила з початку російського вторгнення 24 лютого.

У середині листопада компанія оголосила, що активізує співпрацю зі своїми кредиторами для вирішення ситуації, що склалася після того, як власники двох її основних облігацій не підтримали плану відстрочки платежу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти