У початок

«Нафтогаз» завершив I квартал з чистим прибутком 7,7 млрд грн

НАК «Нафтогаз України» у І кварталі 2023 року отримала 7,7 млрд грн чистого прибутку проти 24,6 млрд грн чистого збитку за аналогічний період минулого року, повідомила прес-служба НАК.

«Такий результат став можливим завдяки суттєвому покращенню фінансових показників діяльності ключових підприємств Групи в порівнянні з І кварталом 2022 року», – зазначив керівник Групи «Нафтогаз»  Олексій Чернишов.

Відповідно до даних, відображених у консолідованій фінансовій звітності Групи «Нафтогаз»  за три місяці 2023 року, консолідований операційний прибуток Групи «Нафтогаз» у І кварталі 2023 року становив 3,4 млрд грн. При цьому за аналогічний період минулого року Група мала консолідований операційний збиток 57 млрд грн.

«Отримання операційного прибутку – важливий показник сталості бізнесу. Це значне досягнення, враховуючи війну і ті стартові позиції, з яких ми розпочинали роботу», – підкреслив Олексій Чернишов.

Звітність також свідчить, що основні звітні сегменти Групи «Нафтогаз»  показали чистий операційний прибуток за результатами І кварталу 2023 року.

Підприємства Групи, які забезпечують виконання спеціальних обов’язків, постачаючи природний газ соціально чутливим категоріям споживачів, також суттєво покращили рівень зборів грошових коштів за поставлений газ. Це дозволило їм значно поліпшити операційний фінансовий результат:  порівняно зі збитками, отриманими в І кварталі 2022 року в сумі 33 млрд грн, збитки І кварталу 2023 року становили лише 6,3 млрд грн.

В НАК додали, що протягом січня-березня 2023 року до зведеного бюджету України підприємствами Групи «Нафтогаз»  було сплачено податків на суму 26 млрд грн, що становить понад 7% усіх податкових надходжень держави за відповідний період.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти