У початок

«Нафтогаз» зареєструвався на платформі спільних закупівель газу ЄС

НАК «Нафтогаз України» зареєструвалась на платформі спільних закупівель газу Aggregate EU, яка розпочала свою роботу 25 квітня, й готова до першого етапу її роботи.

Про це повідомив очільник компанії Олексій Чернишов під час виступу перед керівною радою Енергетичної платформи ЄС, пише «Бізнес.Цензор».

Він також звернувся до учасників європейського газового ринку з пропозицією використовувати потужності українських підземних сховищ газу (ПСГ) для зберігання природного газу, закупленого в межах платформи.

«Оператор ПСГ – АТ «Укртрансгаз» – успішно пройшов сертифікацію і підтвердив своє право здійснювати діяльність зі зберігання газу відповідно до оновлених правил в Євросоюзі й Енергетичному співтоваристві. «Нафтогаз» здатний зробити Україну «павербанком» об’єднаної Європи й сподівається на плідну співпрацю», – додав Чернишов.

Водночас представники керівної ради Енергетичної платформи ЄС зазначили, що участь «Нафтогазу» у платформі – це «triple win».

Окрім того, що така участь дає додаткову «страховку» для України на наступний опалювальний сезон, це також відкриває можливість учасникам платформи зберігати газ в українських підземних сховищах. Трейдери, які працюють в межах платформи, теж зможуть закачувати газ в українські підземки й зберігати його до приходу нових учасників.

Як відомо, 25 квітня Європейський Союз запустив новий інструмент для спільних закупівель природного газу – AggregateEU. У такий спосіб ЄС робить перший крок у створенні пулу покупців природного газу й обʼєднанні їх із продавцями, щоб уникнути стрибків цін, які вразили енергетичні ринки минулого року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти