У початок

«Нафтогаз» закачує більше газу в сховища на тлі енергетичної кризи

Українська державна енергетична компанія «Нафтогаз» збільшила видобуток газу всередині країни й закачала більше газу в підземні сховища, щоб підготуватися до холодних зимових місяців на тлі серйозної енергетичної кризи, заявив її генеральний директор Олексій Чернишов 3 липня.

Він повідомив, що на 3 липня в підземних сховищах України було 9,5 млрд кубометрів природного газу. За перше півріччя «Нафтогаз» збільшив внутрішній видобуток газу на 8%, до 7,3 млрд кубометрів.

«Дуже великий виклик напередодні цієї зими – це енергопостачання й вироблення додаткових обсягів електроенергії. Треба розраховувати на додаткові обсяги, які можна було б виробити на природному газі», — сказав Чернишов.

Починаючи з березня, російські ракетні атаки й атаки безпілотників вивели з ладу близько половини доступних генеруючих потужностей України й змусили до повсякчасних відключень електроенергії по всій країні, попри нижчий рівень споживання влітку.

Енергетика України поспішає з ремонтами. Урядовці, міста й бізнес також хочуть створити більш децентралізоване виробництво електроенергії, зокрема за допомогою газових турбін.

Чернишов зазначив, що «Нафтогаз» закачував газ у свої підземні сховища швидше, ніж минулого року, попри виклики воєнного часу. З його слів, цього року компанія вже закачала на 400 млн кубометрів газу більше, ніж за аналогічний період 2023 року, а загальні обсяги досягли 9,5 млрд кубометрів.

«Цього обсягу достатньо для того, щоб на початку опалювального сезону 2024-2025 років планувати вихід на обсяги понад 13 млрд кубометрів», – сказав Олексій Чернишов в ефірі Українського ТБ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти