У початок

«Нафтогаз» забезпечить криворізьких металургів газом більше, ніж на півроку

ГК «Нафтогаз Трейдинг» 28 квітня ц.р. уклала угоду на закупівлю 200 млн куб. м природного газу з одним із найбільших виробників сталевого прокату в Україні — підприємством «АрселорМіттал Кривий Ріг». Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Надійне постачання дасть змогу «АрселорМіттал Кривий Ріг», який таким чином отримав обсяг, що орієнтовно покриває понад половину річної потреби підприємства у «блакитному паливі», збільшити рівень виробництва, яке скоротилося внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Ця угода — це дуже важливий крок для групи «Нафтогаз». Передусім ми таким чином підтримуємо українську промисловість, адже гарантоване постачання газу сьогодні — важливий чинник для забезпечення сталості виробництва. З іншого боку, це можливість для нас збільшити свою присутність у промисловому сегменті ринку й остаточно закріпити статус найнадійнішого постачальника природного газу в Україні», — сказав очільник групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

В «АрселорМіттал Кривий Ріг» зазначили, що гірничо-металургійне підприємство використовує природний газ практично в усіх своїх виробничих процесах, тож це рішення про стратегічну колаборацію – одна з ключових передумов безперебійного виробництва. «Партнерство з «Нафтогаз Трейдинг» зміцнить і наш бізнес, і нашу державу», — сказав Мауро Лонгобардо, генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Довідка enkorr

Група Нафтогаз здійснює повний цикл операцій з розвідки й розробки родовищ, експлуатаційного і розвідувального буріння, транспортування й зберігання нафти і газу, постачання природного і скрапленого газу споживачам.

Група є першим в Україні видобувником вуглеводнів, національним контрагентом з їх імпорту і транзиту. «Нафтогаз» забезпечує зберігання газу в найбільших підземних сховищах Європи.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» працює у складі міжнародної компанії «АрселорМіттал» – світового лідера у виробництві сталі, найбільшого іноземного інвестора в Україні. Підприємство має повний металургійний цикл: гірничодобувне виробництво (відкриті розробки та підземне видобування руди), коксохімічне і металургійне виробництва. До виробництва залучено близько 26 тис. чоловік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти