У початок

«Нафтогаз» із 1 червня до 31 липня постачатиме газ виробникам тепла за 7,42 грн за 1 куб. м

ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» постачатиме природний газ виробникам тепла з 1 червня до 31 липня 2022 року за ціною 7,42 грн (з урахуванням ПДВ) за куб. м в обсягах, потрібних для гарячого водопостачання. Про це повідомляється у прес-релізі компанії, передає «Інтерфакс-Україна».

Як пояснили в «Нафтогазі», до списку виробників тепла увійдуть не лише великі підприємства, а також ОСББ й ЖБК, які керують багатоквартирними будинками і мають власні котельні.

«Щоб отримати пільгову ціну на купівлю газу, необхідно укласти новий договір із «Нафтогаз Трейдингом» про постачання природного газу на 2021-2024 роки. Також до ціни 7,42 грн додається тариф на послуги з транспортування природного газу й коефіцієнт, що застосовується під час замовлення потужності на добу вперед», — пояснили у «Нафтогазі».

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України постановою №637 від 31 травня поклав на «Нафтогаз Трейдинг» спецзобов'язання щодо забезпечення реалізації природного газу виробникам теплової енергії, а на НАК «Нафтогаз України» — щодо забезпечення «Нафтогаз Трейдингу» відповідним ресурсом природного газу.

Умовами купівлі газу за такою ціною є укладання з «Нафтогаз Трейдингом» угоди про розірвання з 1 червня 2022 року договорів постачання природного газу на 2021-2024 роки і укладання нових договорів.

Раніше Кабінет міністрів постановою від 29 квітня 2022 року №502 рекомендував органам, уповноваженим встановлювати тарифи, протягом дії воєнного стану в Україні не підвищувати тарифи на теплову енергію (її виробництво, транспортування і постачання), зокрема тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням альтернативних джерел енергії, послуги з постачання теплової енергії й постачання гарячої води для населення і застосовувати їх до споживача (населення) на рівні тарифів, що застосовувалися станом на 24 лютого 2022 року.

Як повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, КМУ створить спеціальний фонд держбюджету для надходжень від міжнародних донорів, за рахунок якого уряд матиме змогу утримувати тарифи на газ для населення, компенсувати різницю у тарифах для підприємств теплокомуненерго та операторів газорозподільних мереж.

«Законопроєкт («Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану й подальшого відновлення» — ред.), схвалений урядом (10 травня 2022 року — ред.), передбачає, що буде створено спеціальний фонд держбюджету, до якого надходитимуть гроші від міжнародних партнерів. Уряд, у свою чергу, використовуватиме цей фонд для того, щоб не підвищувалися тарифів», — сказав він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти