У початок

«Нафтогаз» відклав перехід на кіловат-години замість кубометрів у платіжках за газ

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» на період воєнного стану відтермінувала введення кіловат-годин у платіжках. Про це повідомляє прес-служба компанії, передає «Бізнес.Цензор».

«Відповідно до наказу Міністерства енергетики України від 30 квітня 2022 року № 169 у зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні та відповідно до закону «Про ринок природного газу» газопостачальна компанія «Нафтогаз України» відтерміновує введення кіловат-годин у платіжках», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на цей час облік і комерційні розрахунки в господарських відносинах під час приймання-передачі до/з газотранспортної або газорозподільної системи, купівлі-продажу, постачання, споживання природного газу й надання послуг із транспортування відбуватимуться з огляду на обсяг природного газу в одиницях об’єму (тис. м куб.).

У «Нафтогазі» нагадали, що до воєнного стану опалювальний сезон 2021-2022 років мав бути останнім, коли українські домогосподарства сплачували за газ за метричними показниками.

Як повідомлялося, 2 листопада 2021 року Верховна Рада ухвалила закон, який передбачав перехід на методику обчислення газу в кіловат-годинах замість кубометрів з 1 травня 2022 року. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти