У початок

«Нафтогаз» розраховує 2023 р. збільшити видобуток газу мінімум на 5%

НАК «Нафтогаз України» розраховує на збільшення видобутку газу 2023 року щонайменше на 5% при поєднанні кількох умов, повідомив голова компанії Юрій Вітренко, пише «Інтерфакс-Україна».

«На заході країни (…) ми збільшуємо видобуток. Водночас у нас є деокуповані райони на Харківщині. Якщо не буде військових втрат, то наступного року там збільшимо видобуток. І ще важлива складова – наступного року ми запускаємо програму горизонтального буріння, це фактично освоєння нетрадиційних колекторів», – каже Вітренко.

«Таким чином, поєднавши всі ці чинники, 2023 року ми можемо очікувати збільшення видобутку принаймні на 5%», – резюмував він.

Як повідомлялося з посиланням на Вітренка, НАК «Нафтогаз України» 2023 року має намір збільшити капіталовкладення у розвідку й видобуток газу орієнтовно на 15% порівняно з поточним роком.

Голова газопромислового управління «Львівгазвидобування» (підрозділ «Нафтогазу» – ред.) Олександр Сендега повідомив, що воно виходить на кінець року зі зростанням видобутку порівняно з 2021 роком орієнтовно на 2% – із 770 млн куб. м до 790 млн куб. м, у вересні зростання видобутку склало понад 4%.

«Укргазвидобування» у січні-червні 2022 року скоротило відпуск товарного газу на 1,5% порівняно з аналогічним періодом 2021 року – до 6,31 млрд куб. м.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти