У початок

«Нафтогаз» підтримав приватних видобувачів, викупивши у них газ

НАК «Нафтогаз України» купив у приватних українських газодобувних компаній понад 700 млн кубометрів газу на суму понад 9,2 млрд грн. Про це заявив голова правління компанії Олексій Чернишов, передає «Укрінформ» із посиланням на прес-службу «Нафтогазу».

«Напередодні опалювального сезону НАК закупив на біржі понад 700 млн куб. газу на суму понад 9,2 млрд грн. Це дозволило приватним видобувачам утримати ліквідність і поступово нарощувати власні обсяги видобутку блакитного палива», — сказав Чернишов.

Він також зазначив, що успішна робота нових газових свердловин дозволила збільшити середньодобовий видобуток газу на 8% – до 36,6 млн кубометрів. Чернишов розраховує, що це разом із тим газом, який зберігають приватні видобувачі у сховищах, дозволить найближчим часом перевиконати поставлений урядом показник накопичення «блакитного палива» для проходження опалювального сезону.

Як повідомлялося, іноземні трейдери зберігають в українських підземних сховищах газу понад 1,8 млрд кубометрів «блакитного палива».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти