У початок

«Нафтогаз» підписав меморандум із Symbio про постачання LNG і «зеленого» рідкого водню

НАК «Нафтогаз України» підписав меморандум із канадською компанією Symbio Infrastructure про постачання скрапленого природного газу (LNG) і «зеленого» рідкого водню (LH2) з 2027 року.

Про це повідомляє прес-служба Symbio, передає «Бізнес.Цензор».

Зазначається, що Меморандум про взаєморозуміння сторони підписали 5 червня у Вашингтоні (США). Компанії планують, що LNG і LH2 буде доставлено на імпортний термінал у взаємно узгодженій європейській транзитній країні.

«Ми вважаємо, що можливості для забезпечення надійного відповідально довгострокового постачання енергії від союзників, як-от Канада – та від потужностей Symbio – до 2027 року мають вирішальне значення для нашої енергетичної безпеки, перехідного періоду й майбутньої економіки процвітання», – зазначив генеральний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

У релізі додали, що канадська компанія планує допомогти з диверсифікацією постачання енергоносіїв у Європу і зробити свій внесок в енергетичний перехід, створивши перспективну енергетичну інфраструктуру з нульовими викидами для виробництва СПГ.

Проєкт очікує на дозвіл регулюючих органів, він має розпочати роботу 2027 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти