У початок

«Нафтогаз» підготує власникам євробондів нову пропозицію — НАК

НАК «Нафтогаз України» повідомила про відмову власників її єврооблігацій прийняти Запит на згоду про відтермінування виплат на два роки й плани вийти з новою пропозицією у зв'язку із забороною уряду на проведення виплат за наявними умовами та дорученням змінити ці умови.

«Із моменту запуску Запиту згоди «Нафтогаз» веде конструктивні обговорення із власниками облігацій. У світлі постанови Кабінету міністрів №625 від 21 липня, яка наказує «Нафтогазу» укласти нову угоду… на умовах, відмінних від умов, запропонованих у Запиті згоди, й обмежує подальші дії «Нафтогазу» без окремого затвердження Кабінетом міністрів, (...) «Нафтогаз» очікує сформулювати нову пропозицію», – йдеться у біржовому повідомленні компанії у понеділок.

«Оскільки пропозицію щодо відтермінування виплат за єврооблігаціями, обумовлена позицією уряду спрямувати ці кошти на імпорт газу, не підтримано держателями єврооблігацій, існуючі умови за єврооблігаціями зберігають силу, та відповідні виплати основної суми заборгованості й відсотків мають бути отримані держателями облігацій 26 липня 2022 року (впродовж передбаченого документацію періоду для виправлення порушень)», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті НАК.

На сайті «Нафтогазу» також зазначено, що у своїх звернення до уряду національна компанія повідомила про те, що на рахунках компанії є кошти для здійснення виплат, а також про можливі ризики для неї і для держави в цілому у разі «жорсткого дефолту» (порушення зобов’язань щодо виплат), який настане, якщо уряд не погодить «Нафтогазу» виплату держателям облігацій.

На момент виходу даного прес-релізу «Нафтогаз» «не отримав погодження уряду, і відповідно, не може перерахувати кошти для виплат держателям облігацій», зазначають у НАК.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти