У початок

«Нафтогаз» хоче підвищити добовий видобуток газу на деокупованих територіях

НАК «Нафтогаз України» активно займається відновленням видобутку на деокупованих територіях і розраховує отримувати з відновлених свердловин додатково 0,5 млн куб. м газу на добу, повідомляє з посиланням на слова голови правління компанії Юрія Вітренка «Інтерфакс-Україна».

«Зараз «Нафтогаз» відновлює видобуток газу на деокупованих територіях. Ми розраховуємо, що внаслідок повернення в експлуатацію свердловин та інших об'єктів газової інфраструктури Україна щодня додатково отримуватиме близько 500 тис. куб. м газу», – написав він у своєму Facebook у четвер .

При цьому Вітренко зазначив, що деякі повернуті Україні об'єкти вже вийшли на показники, які мали до лютого 2022 року, решта – ще в процесі підготовки до повноцінного функціонування.

Вітренко пояснив, що багато свердловин, інфраструктурних об'єктів і обладнання, що опинилися під контролем росіян або в зоні активних бойових дій, було пошкоджено, зруйновано або їхню діяльність довелося обмежити чи й повністю зупинити.

«Україна повертає своє. І ми вдячні ЗСУ, які героїчно звільнили від окупантів значну частину Харківської області, а також працівникам «Укргазвидобування», які після розмінування територій розпочинають ремонтні роботи й запускають об'єкти в експлуатацію», – наголосив голова правління «Нафтогазу».

Водночас він зазначив, що компанія, розуміючи особливу важливість власного газу для України цього опалювального сезону, працює також над стабілізацією й збільшенням видобутку в інших регіонах України.

Як повідомлялося, раніше глава «Нафтогазу» зазначав, що компанія за результатами 9 місяців 2022 року скоротила видобуток лише на 2% на тлі скорочення цього показника у приватних компаній на 11%.

Водночас «Львівгазвидобування» розраховує на кінець 2022 року вийти на зростання видобутку орієнтовно на 2% порівняно з 2021 роком – 770 млн куб. м до 790 млн. куб. м, у вересні зростання видобутку склало понад 4%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти