У початок

Нафта стабільна після зниження напередодні, Brent $106,9 за барель

Ціни на нафту змінюються слабко й різноспрямовано під час ранкових торгів у середу після помірного зниження напередодні.

Трейдери чекають на офіційні дані про запаси пального в США й оцінюють баланс попиту і пропозиції на глобальному ринку.

Вартість червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:06 кск у четвер становить $106,89 за барель, що на $0,25 (0,23%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здешевшали на $0,89, до $106,64 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $101,9 за барель, що на $0,06 (0,06%) нижче від підсумкового значення попередньої сесії. У вівторок вартість цих контрактів знизилася на $1,32, до $101,96 за барель.

Як показали опубліковані вночі дані Американського інституту нафти (API), запаси нафти в Штатах за тиждень, що завершився 1 квітня, зросли на 1,1 млн барелів. Аналітики, опитані Trading Economics, у середньому очікували скорочення на 2,06 млн барелів.

Офіційні дані Управління енергетичної інформації Міненерго США буде опубліковано в середу о 17:30. Опитані S&P Global Commodity Insights експерти прогнозують, що звіт Міненерго вкаже на зниження запасів нафти на 1,85 млн барелів. Також аналітики очікують скорочення резервів бензину на 350 тис. барелів, дистилятів – на 700 тис. барелів.

Тим часом напередодні голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн оголосила пропозиції щодо нових санкцій проти рф. Так, ЄС може запровадити повну заборону операцій із чотирма ключовими російськими банками, зокрема з ВТБ, і заборону на імпорт вугілля з росії на суму 4 млрд євро на рік.

Поки що обмежувальні заходи не стосуються нафти й газу, що послабило побоювання щодо погіршення дефіциту енергоносіїв на світових ринках.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти