У початок

Нафта слабко дешевшає після зростання напередодні, Brent — $117,14 за барель

Ціни на нафту помірно знижуються вранці у п'ятницю після підйому напередодні даних про падіння запасів у США. 

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:00 КСК у п'ятницю становить $117,14 за барель, що на $0,47 (0,4%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер контракт здорожчав на $1,32 (1,1%) — до $117,61 за барель, передає «Інтерфакс-Україна».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $116,23 за барель, що на $0,64 (0,55%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів збільшилася на $1,62 (1,4%), до $116,87 за барель.

Як повідомило напередодні Міністерство енергетики США, запаси нафти в країні минулого тижня впали на 5,07 млн барелів, тоді як аналітики в середньому прогнозували помірніше скорочення — на 2,1 млн барелів.

Товарні запаси бензину знизилися на 711 тис. барелів, дистилятів – на 529 тис. барелів. Експерти очікували зменшення першого показника на 100 тис. барелів і підвищення другого — на 750 тис. барелів.

«Поєднання зростаючого експорту й імпорту, що скорочується, спровокувало значне зниження запасів, навіть попри вивільнення 5,4 млн барелів зі стратегічного резерву. Зростання експорту пояснюється збільшенням постачань у Європу», — сказав старший нафтовий аналітик у Kpler Метт Сміт.

Однак стримуючим чинником для нафтових цін є рішення ОПЕК+ збільшити квоти на видобуток нафти в липні й серпні на 648 тис. барелів на добу (б/д). Раніше планувалося, що квоту на липень, серпень і вересень буде збільшено на 432 тис. б/д.

Організація також продовжила період компенсації недоскороченого раніше видобутку до кінця грудня 2022 року відповідно до прохання деяких країн із низькими показниками й зажадала, щоб вони представили свої плани з виробництва сировини до 17 червня 2022 року.

«На щастя для «биків», ОПЕК+ регулярно недовиконувала норму видобутку», — зазначили аналітики Zaner.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти