У початок

Нафта продовжує слабко рости після стрибка напередодні

Ціни на нафту помірно зростають у п'ятницю вранці після різкого підйому напередодні.

Еталонні марки Brent і WTI за підсумками серпня здорожчали на 1,5% і 2,2% відповідно, завершивши у плюсі третій місяць поспіль.

Ціна листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:19 за київським часом становить $87,04 за барель, що на 21 цент (0,24%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти здорожчали на $1,59 (1,9%) – до $86,83 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час підвищилися на 16 центів (0,19%) і становили $83,79 за барель. За підсумками минулої сесії вони зросли на $2 (2,5%) – до $83,63 за барель.

Підтримку ринку надають очікування, що провідні експортери палива продовжать скорочувати пропозицію, тоді як попит зростатиме в міру відновлення світової економіки.

Саудівська Аравія може продовжити добровільне зниження видобутку на 1 млн барелів і на жовтень, показало проведене Bloomberg опитування аналітиків.

«Питання швидше в тому, чи саудити посилюватимуть зниження видобутку. А оскільки подібне притягує подібне, до них можуть долучитися Кувейт і ОАЕ, які поки що займають вичікувальну позицію», – сказав керуючий директор Velandera Energy Partners Маніш Радж.

Тим часом рф і країни ОПЕК+ досягли чергових домовленостей зі скорочення постачань російської нафти на світові ринки, повідомив віце-прем'єр рф алєксандр новак. Основні параметри буде озвучено наступного тижня, додав він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти