У початок

Нафта падає, Brent торгується за $78,53

Ціни на нафту впали більш ніж на 1% у середу через постійне занепокоєння з приводу попиту в Китаї й підвищені ризики ширшого уповільнення, хоча падіння було обмежено потенційними втратами пропозиції з Близького Сходу й Лівії.

Як пише Reuters, станом на 10:25 GMT ф’ючерси на нафту Brent впали на $1,02, або на 1,28%, до $78,53 за барель. Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate впали на $1,04, або на 1,38%, до $74,49.

У вівторок ціни впали більше ніж на 2%, проте зросли на 7% за попередні три дні.

«Ризики пропозиції в Лівії вийшли на перший план, але учасники ринку, здається, оптимістично налаштовані... попит у Китаї залишається слабким, і очікуване відновлення в другому півріччі ще не показало достовірних ознак початку», — сказав аналітик Barclays Амарпріт Сінгх у примітці.

У той час як зниження запасів нафти й палива в США минулого тижня підтримало ціни, потенційна втрата видобутку нафти в Лівії й можливе розширення конфлікту між Ізраїлем і Газою внаслідок включення підтримуваних Іраном бойовиків з «Хезболли» в Лівані залишаються найбільшими ризиками для нафтових ринків.

Кілька нафтових родовищ по всій Лівії призупинили видобуток через те, що триває суперечка між ворогуючими урядовими фракціями щодо контролю над центральним банком і надходженнями від нафти. Ця суперечка ставить під загрозу видобуток близько 1,2 млн барелів на день (б/д).

Ні від уряду Тріполі, ні від Національної нафтової корпорації (NOC), яка відповідає за нафтові ресурси, досі не було підтверджено інформацію про будь-які закриття.

Збої в Лівії повинні посилити ринок нафти, враховуючи припинення реальних барелів, але тут інвестори хочуть спочатку побачити падіння експорту лівійської сирої нафти, сказав аналітик UBS Джованні Стауново.

На Близькому Сході тривають бої в секторі Газа між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС, але поки немає ознак конкретного прориву в перемовинах про припинення вогню в Каїрі.

У вихідні Ізраїль і «Хезболла» обстріляли один одного ракетами.

Запаси сирої нафти в США впали на 3,407 млн барелів за тиждень, що закінчився 23 серпня, згідно з даними Американського інституту нафти, цитованими ринковими джерелами у вівторок. Запаси бензину впали на 1,863 млн барелів, а дистилятів – на 1,405 млн барелів.

Управління енергетичної інформації США (EIA) має опублікувати щотижневі дані про запаси нафти в США пізніше в середу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти