У початок

Нафта дорожчає у п'ятницю після п'яти сесій у мінусі

Нафтові котирування помірно ростуть уранці в п'ятницю, трохи відновлюючись після серії знижень, що тривала п'ять сесій поспіль.

Вартість лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:12 за київським часом становить $76,69 за барель, що на $0,54 (0,71%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здешевшали на $1,02 (1,3%), до $76,15 за барель.

Ціна січневих ф'ючерсів на нафту WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $71,97 за барель, що на $0,51 (0,71%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні контракт знизився у ціні на $0,55 (0,8%), до $71,46 за барель.

У четвер Brent завершила торги на мінімумі з 24 грудня минулого року, WTI – з 21 грудня, згідно з даними Dow Jones Market Data.

Інвестори, як і раніше, оцінюють можливі наслідки «стелі» цін на російську нафту і перспективи попиту на паливо у світі, пише MarketWatch.

Трейдери звертають все більше уваги на попит після рішення ОПЕК+ не змінювати квот на видобуток минулими вихідними, зазначив Тайлер Річі з Sevens Report Research.

Крім того, опублікований у середу звіт Міністерства енергетики США, який продемонстрував значне скорочення запасів нафти й суттєве збільшення резервів бензину і дистилятів, «вказав на деяке послаблення споживчого попиту в міру наближення до кінця року», додав експерт.

Певну підтримку цінам на нафту надає новина про зупинення роботи американського нафтопроводу Keystone потужністю 610 тис. барелів на добу через витік нафти в штаті Небраска.

«Це найважливіше джерело постачання сировини для нафтопереробних комплексів на узбережжі Мексиканської затоки, і нафта буде відчувати підтримку доти, доки проблему не буде усунуто», – написали аналітики StoneX.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти