У початок

Нафта дорожчає перед публікацією підсумків засідань ФРС і зустрічі Комітету ОПЕК+

Ціни на нафту піднімаються в середу перед публікацією підсумків засідання Федеральної резервної системи (ФРС), а також результатів зустрічі представників держав ОПЕК+.

Федрезерв, як очікується, підвищить базову ставку у середу на 25 базисних пунктів (б.п.), що означатиме подальше уповільнення темпів її підйому.

Міністри моніторингового комітету ОПЕК+ (JMMC) зустрінуться 1 лютого для обговорення ситуації на нафтовому ринку. Більшість експертів не чекає на нові рішення за підсумками цієї зустрічі, зазначає Bloomberg.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:15 за київським часом у середу становить $85,66 за барель, що на $0,2 (0,23%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здорожчали на $0,96 (1,1%), до $85,46 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $0,32 (0,41%), до $79,19 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $0,97 (1,3%), до $78,87 за барель.

У січні як Brent, так і WTI здешевшали приблизно на 1,7%. Зниження цін зафіксовано за підсумками третього місяця поспіль, незважаючи на зростання оптимізму інвесторів щодо перспектив попиту в Китаї слідом за зняттям карантинних обмежень у країні.

«Нафтовий ринок, здається, знайшов стійку опору», – зазначає аналітик IG Asia Pte у Сінгапурі Єп Джун Ронг. Проте, з його слів, «будь-які «яструбині» сигнали Федрезерву в середу» можуть знову призвести до зниження цін на нафту.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані в ніч із вівторка на середу, показали зростання запасів нафти в США за тиждень, що завершився 27 січня, на 6,33 млн барелів.

Офіційну доповідь про запаси енергоносіїв у Штатах буде оприлюднено в середу о 17:30 за Києвом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти