У початок

Нафта дорожчає і перебуває на максимумах за три місяці

Ціни на нафту продовжили підвищуватись у четвер уранці після зростання до максимумів за три місяці напередодні. Ринок аналізує статистичні дані щодо обсягів запасів сировини в США та зовнішньої торгівлі Китаю за травень.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:13 у четвер становить $123,94 за барель, що на $0,36 (0,29%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу контракт здорожчав на $3,01 (2,5%) – до $123,58 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $122,38 за барель, що на $0,27 (0,22%) більше за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів збільшилася на $2,7 (2,3%), до $122,11 за барель.

Обсяг китайського експорту минулого місяця підскочив на 16,9% у річному вираженні, зростав найшвидшими темпами з січня, показали дані митного відомства КНР. Аналітики при цьому очікували скромнішого підвищення — на 8%, пише Trading Economics.

Китайський експорт значно зріс на тлі зняття ковідних обмежень у країні, що дало змогу заводам і фабрикам відновити роботу, зазначає експерт SPI Asset Management Стефан Іннес. Це може свідчити про подальше підвищення попиту на енергоресурси.

Тим часом доповідь Міненерго США в середу показала тижневе зростання запасів нафти на 2,02 млн барелів — до 416,76 млн барелів. Однак резерви бензину знизилися на 812 тис. барелів і склали 218,18 млн барелів.

Падіння запасів бензину стало наслідком автомобільного сезону в США, коли попит на пальне традиційно високий. За розрахунками аналітиків ANZ, заснованими на даних Міненерго, попит на нафтопродукти в Штатах становить близько 19,5 млн барелів на добу (б/д), на бензин — 8,98 млн б/д.

«Нафтовий ринок навряд чи побачить спад найближчими місяцями, оскільки попит на бензин тільки зростатиме через автомобільний сезон», — зазначив глава відділу досліджень сировинних ринків ING Варрен Паттерсон.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти