У початок

На кордоні з Румунією утворилась велика черга з бензовозів

У пунктах пропуску через державний кордон Румунії й України в останні кілька днів погіршилася ситуація з пропуском бензовозів. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

Зокрема, аби потрапити на територію України, водії змушені відстояти в черзі півтора-два дні.

«Причому ситуація погіршилася як з румунського, так і з українського боку. Навіть скажу, що з українського боку ще гірша», — каже постачальник пального з Кіровоградської області.

З його слів, до початку цього тижня ситуація на кордоні була набагато кращою, зокрема для тих, хто перевозив пальне, діяв, так би мовити, «зелений коридор».

«Раніше бензовози «висмикували» з загальної черги для першочергового перетину кордону, зараз же ми стоїмо у загальній черзі разом з іншими вантажівками», — розповідає співрозмовник видання.

При цьому він наголошує, що погіршення ситуації співпало з заявами державних органів про погодження з сусідніми країнами «зелених коридорів» для бензовозів.  

Як повідомляв enkorr, Державна прикордонна служба України вчора, 7 червня, заявила, що прикордонники й митники позачергово пропускають бензовози, які їдуть в Україну з пальним і по пальне до країн Європейського Союзу.

«Автівки з пальним проходять прикордонно-митні процедури контролю в пріоритетному порядку як з боку сусідньої країни, так і в Україні. У разі накопичення бензовозів на виїзд з України спільно з Нацполіцією їх супроводжують до пункту пропуску і оформлюють на окремій смузі руху», — зазначалось у повідомленні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти