У початок

Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Ціни на нафту підвищуються у середу на сигналах різкого зниження запасів у США. Brent торгується близько $86,7 за барель.

За оцінками Американського інституту нафти (API), запаси нафти в Штатах минулого тижня скоротилися на 9,163 млн барелів.

Офіційні дані про резерви енергоносіїв у країні буде оприлюднено в середу о 17:30 за київським часом.

Напередодні стало відомо, що Міністерство енергетики США продало 1 млн барелів бензину з резерву, щоб знизити ціни на АЗС перед святом 4 липня (День незалежності). Вивільнення резервів, як очікується, дасть змогу збільшити пропозицію палива на ринку в період активізації автомобільних поїздок у святкові дні.

Американська автомобільна асоціація (AAA) прогнозує, що кількість американців, які здійснять автомобільні поїздки на довгі вихідні з нагоди Дня незалежності, цього року становитиме рекордні 60,6 млн, збільшившись на 2,8 млн порівняно з минулим роком.

Вартість вересневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:20 за київським часом становила $86,69 за барель, що на $0,45 (0,52%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У вівторок ці контракти здешевшали на $0,36 (0,4%), до $86,24 за барель, що є максимумом із 30 квітня.

Ф'ючерси на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на цей час на $0,39 (0,47%), до $83,2 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів зменшилася на $0,57 (0,7%), до $82,81 за барель.

Трейдери продовжують стежити за сезоном ураганів в Атлантиці: наразі побоювання, пов'язані з тим, що ураган «Берил» завдасть збитків добувним потужностям у Мексиканській затоці, ослабли, зазначає Market Watch.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти