У початок

Нафта дорожчає більш ніж на 2% після різкого падіння напередодні

Ціни на нафту прискорили підйом під час торгів у четвер, продовжуючи відновлюватись після суттєвого падіння за попередні дві сесії.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 12:27 за Києвом у четвер становить $79,65 за барель, що на $1,81 (2,33%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі збільшилася на цей час на $1,75 (2,4%), до $74,59 за барель.

Ціни на нафту впали приблизно на 9% за останні дві сесії у зв'язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 у Китаї, що затьмарює короткострокові перспективи попиту на нафту в цій країні, а також на тлі побоювань щодо рецесії у світовій економіці.

«Короткочасне занепокоєння масштабами захворюваності на COVID-19 у Китаї чинить тиск на прогноз ринку, який інакше був би позитивним», – каже старший економіст Emirates NBD Едвард Белл.

Тим часом побоювання нестачі енергоресурсів на світовому ринку в зимовий період, які підтримували ціни в останні місяці, слабшають з огляду на м'якшу, ніж очікувалося, зимову погоду в США і Європі, зазначає агентство Bloomberg.

У центрі уваги трейдерів у четвер – доповідь про запаси енергоносіїв у США, яку буде оприлюднено Міністерством енергетики країни о 18:00 за Києвом.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані напередодні, показали збільшення запасів у Штатах за тиждень, що завершився 30 грудня, на 3,3 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти