У початок

Нафта дорожчає, але завершує тиждень у мінусі

Ціни на нафту піднімаються у п'ятницю, але завершують тиждень зниженням на тлі сигналів падіння попиту в Китаї і наявності достатніх обсягів сировини на світовому ринку.

З початку цього тижня як Brent, так і WTI здешевшали на понад 3%, у четвер ціни опускалися до мінімумів із січня.

Напередодні стало відомо, що влада китайського міста Ченду, де проживає 21 млн чоловік, продовжила діючий локдаун. За оцінками японського інвестбанку Nomura, у 49 містах КНР діють всілякі карантинні заходи, які обмежують пересування 291,7 млн ​​людей.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:20 за київським часом у п'ятницю становить $89,82 за барель, що на $0,67 (0,75%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $1,15 (1,3%), до $89,15 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $83,99 за барель, що на $0,45 (0,54%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На закриття ринку у четвер вартість цих контрактів збільшилася на $1,6 (2%), до $83,54 за барель.

Дані Міністерства енергетики США, опубліковані у четвер, показали різке збільшення запасів нафти в країні, що стало несподіванкою для аналітиків.

Комерційні запаси нафти в Штатах минулого тижня збільшилися на 8,85 млн барелів – до 427,19 млн барелів, повідомило Міненерго США. Це максимальний тижневий приріст із квітня. Експерти, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували на зниження запасів на 1,9 млн барелів.

Товарні запаси бензину збільшилися на 333 тис. барелів, дистилятів – на 95 тис. барелів. Аналітики очікували на зменшення запасів бензину на 1,9 млн барелів і збереження запасів дистилятів на тому ж рівні.

Дані Міненерго показали «величезне збільшення запасів нафти» в США, що спровокувало зниження цін у четвер, зазначає редактор Sevens Report Research Тайлер Річі.

Однак «ринок швидко стабілізувався, оскільки котирування ф'ючерсів уже перебували біля перепроданих рівнів після різкого падіння в середу», наводить слова експерта Market Watch.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти