У початок

Нафта Brent здорожчала до $93,1 за барель

Ціни на нафту піднімаються в середу після падіння до мінімальних більш ніж за півроку значень.

У центрі уваги трейдерів залишаються перемовини щодо ядерної програми Ірану, на яких останніми днями було досягнуто певного прогресу. Експерти Goldman Sachs Group Inc. скептично оцінюють можливість відновлення ядерної угоди у короткостроковій перспективі. При цьому вони вважають, що навіть у разі успіху перемовин Тегерана з США і Євросоюзом іранська нафта повернеться на світовий ринок «у найкращому разі на початку 2023 року».

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:15 за Києвом у середу становить $93,06 за барель, що на $0,72 (0,78%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здешевшали на $2,76 (2,9%), до $92,34 за барель, мінімуму з 10 лютого.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $87,29 за барель, що на $0,76 (0,88%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття ринку у вівторок вартість цих контрактів зменшилася на $2,88 (3,2%), до $86,53 за барель, що є найнижчим значенням із 25 січня.

«Налаштування ринку залишається в основному негативним, враховуючи перспективи укладання угоди з ядерної програми Ірану при збереженні побоювань щодо попиту на нафту», – зазначає аналітик ING Groep у Сінгапурі Уоррен Паттерсон, слова якого наводить агентство Bloomberg.

Дані Американського інституту нафти (API), оприлюднені у вівторок, показали зниження запасів нафти в США минулого тижня на 448 тис. барелів після підвищення на 2,156 млн барелів тижнем раніше. Офіційну доповідь влади про запаси енергоносіїв у країні за тиждень, що завершився 12 серпня, буде оприлюднено в середу о 17:30 за Києвом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти