У початок

Нафта Brent здорожчала до $82,52 за барель

Ціни на нафту еталонних марок помірно піднімаються вранці у п'ятницю, реагуючи на сильні статдані з США й стимули у Китаї.

Вартість вересневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8.06 за київським часом становить $82,52 за барель, що на $0,15 (0,18%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. Напередодні ці контракти зросли в ціні на $0,66 (0,8%), до $82,37 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли у ціні на $0,16 (0,2%), до $78,44 за барель. У четвер контракт здорожчав на $0,69 (0,9%), до $78,28 за барель.

Напередодні стало відомо, що американський ВВП, за попередніми даними, збільшився на 2,8% у перерахунку на річні темпи після підвищення на 1,4% у попередньому кварталі. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав збільшення ВВП на 2%.

Тим часом Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) у четвер провів незаплановане засідання, за підсумками якого знизив ставку за кредитами терміном на рік, що видаються у рамках програми середньострокового кредитування (MLF), до 2,3% річних з 2,5%.

На початку тижня ціни на нафту падали до мінімумів за півтора місяця, проте багато аналітиків зазначали, що зниження буде тимчасовим, і в ІІІ кварталі котирування отримуватимуть підтримку внаслідок дефіциту пропозиції палива на світовому ринку.

«Коли ціни на нафту відходять від фундаментальних показників і сліпо йдуть за іншими ринками, ми обираємо інший шлях», – зазначив керуючий директор Velandera Energy Partners Маніш Радж. З його слів, негативну динаміку раніше було викликано уникненням інвесторів ризикових активів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти