У початок

Нафта Brent здешевшала до $78,6 за барель

Нафта падає ввечері в середу на побоюваннях щодо глобальної економіки й ситуації з коронавірусом у Китаї.

Березневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:13 за Києвом здешевшали на $3,49 (4,25%) – до $78,61 за барель.

Котирування лютневих ф'ючерсів на WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час впали на $3,24 (4,21%) – до $73,69 за барель.

Різке посилення грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи (ФРС) та інших провідних центробанків світу підживлює страхи глобальної рецесії, пише MarketWatch. Ці страхи тиснуть на ціни на нафту й на настрій ринку загалом.

«Ми, як і раніше, очікуємо зниження цін на нафту в першому півріччі 2023 року, оскільки уповільнення економічної активності поступово охоплює світову економіку», – зазначив старший економіст Spartan Capital Securities Пітер Карділло.

Ймовірно, ОПЕК+ знову порушить питання про скорочення видобутку, проте падаючі темпи зростання економіки чинитимуть тиск на попит і можуть стати випробуванням на міцність для альянсу, додав він.

Також трейдери оцінюють перспективи прискорення зростання ВВП Китаю завдяки зняттю антиковідних обмежень, одночасно відчуваючи тривогу через зростання випадків заражень COVID-19 у найбільшому імпортері нафти у світі.

«З одного боку, влада Китаю послаблює політику стримування COVID. Однак кількість заражень зростає, і ситуація може радикально змінитися будь-якої миті», – написав старший ринковий аналітик AvaTrade Наїм Аслам.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти