У початок

Ціни на нафту Brent зросли до $78,75 за барель

Ціни на нафту зростають у четвер після суттєвого падіння за попередні дві сесії на тлі побоювань щодо перспектив попиту.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:10 кск у четвер становить $78,75 за барель, що на $0,91 (1,17%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти здешевшали на $4,26 (5,2%), до $77,84 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $0,87 (1,19%), до $73,71 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів знизилася на $4,09 (5,3%), до $72,84 за барель.

Ціни на нафту впали приблизно на 9% за останні дві сесії у зв'язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 у Китаї, що затьмарює короткострокові перспективи попиту на нафту в цій країні.

Крім того, побоювання нестачі енергоресурсів на світовому ринку в зимовий період, які підтримували ціни в останні місяці, слабшають з огляду на м'якшу, ніж очікувалося, зимову погоду в США і Європі, зазначає агентство Bloomberg.

У центрі уваги трейдерів у четвер — доповідь про запаси енергоносіїв у США, яку оприлюднить Міністерство енергетики країни о 19:00 мск.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані напередодні, показали збільшення запасів у Штатах за тиждень, що завершився 30 грудня, на 3,3 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти