У початок

BP збільшує інвестиції в нафту в США через інфляцію

BP заявила в середу, що планує розширити інвестиції в Мексиканській затоці й Техасі, де вона веде два найбільших підприємства з видобутку нафти й газу в США. Про це повідомляє Reuters.

Збільшення відбулося через те, що витрати на інфляцію вдарили по галузі, а Білий дім закликав нафтові компанії збільшити постачання нафти, щоб знизити ціни на пальне для споживачів.

Лондонська компанія планує збільшити витрати на свій наземний нафтогазовий бізнес у США, переважно в Техасі, на 41% до $2,4 млрд 2023 року з $1,7 млрд торік, ідеться в презентації, опублікованій на її веб-сайті.

ВР також заявила, що планує збільшити свої інвестиції в Мексиканську затоку в середньому до $2,3 млрд на рік у 2023-2025 роках з $2 млрд на рік за останні п’ять років.

Попри це збільшення, BP скоротила свої плани видобутку на шельфі в Перській затоці приблизно до 350 тис. барелів нафтового еквіваленту на день (БНЕД) у середині 2020-х років із 400 тис. БНЕД, запланованих раніше на цей період.

Ці цифри є частиною документа, який BP називає своїм звітом про вплив на США, у якому вперше з 2019 року наводиться розбивка інвестиційних і виробничих планів у США, хоча й не детальна. У звіті, який передбачає деякі глобальні інвестиції, які BP, ймовірно, оголосить найближчими місяцями, не містить планів витрат для інших американських підприємств, таких як нафтопереробка й виробництво вітрової енергії.

BP керує чотирма глибоководними видобувними платформами в Перській затоці: Atlantis, Mad Dog, Na Kika і Thunder Horse. Очікується, що виробництво проєкту Mad Dog 2 вартістю $9 млрд розпочнеться 2023 року, повідомила компанія. Mad Dog 2 включає п’яту американську платформу BP Argos, запуск якої раніше було відкладено з 2022 на 2023 рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти