У початок

Нафта Brent здешевшала до $112,69 за барель на очікуваннях слабкого попиту в Китаї

Ціни на нафту опускаються у вівторок на побоюваннях падіння попиту в Китаї, що зберігаються, через жорсткі карантинні заходи, запроваджені для стримування поширення коронавірусу.

Заходи підтримки економіки, зокрема податкові пільги для компаній і зниження податку на купівлю автомобілів, оголошені владою КНР напередодні, не вразили інвесторів, зазначає агентство Bloomberg. Аналітики UBS Group AG знизили прогноз зростання ВВП Китаю на поточний рік з 4,2% до 3%, експерти JPMorgan – з 4,3% до 3,7%.

«Висока невизначеність перспектив попиту в Китаї зберігається», — зазначає головний аналітик із сировинного сектору Australia & New Zealand Banking Group Деніел Хайнс.

При цьому запровадження ембарго на імпорт російської нафти країнами Євросоюзу поки що застопорилося, і це говорить про те, що «ми не побачимо санкцій найближчим часом», каже експерт.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 за московським часом у вівторок становить $112,64 за барель, що на $0,78 (0,69%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти здорожчали на $0,87 (0,8%), до $113,42 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $109,56 за барель, що на $0,73 (0,66%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. У понеділок вартість цих контрактів зросла на $0,01, до $110,29 за барель.

Адміністрація президента США Джо Байдена тим часом розглядає змогу вивільнення дизельного пального зі стратегічних запасів з метою стримування різкого зростання цін. За потреби Штати можуть швидко вивільнити близько 1 млн барелів ДП, заявила прес-секретар Білого дому Емілі Саймонс.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти