У початок

Нацполіція викрила нелегальний міні-НПЗ на Закарпатті (фото)

Організаторам підпільного нафтопереробного заводу (НПЗ) на Закарпатті оголосили про підозри. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України на сторінці Нацполу у Facebook.

«Директор столичного підприємства, яке займалося зберіганням і гуртовою торгівлею пальним, налагодив масове незаконне виробництво пального без відповідної ліцензії на території орендованого НПЗ у м. Мукачево», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у поліції, до злочинної діяльності чоловік залучив групу місцевих мешканців, які займалися пошуком клієнтів і каналів збуту, вели бухгалтерію, контролювали процес виготовлення нафтопродукції, обслуговували установки для перероблення нафти тощо.

Сировину купували на аукціонах, а потім використовуючи потужності нафтобази, виготовляли бензин різних марок і дизпальне.

Реалізовували продукцію за готівку через мережі підконтрольних А3С на території області, також її можна було придбати безпосередньо на території підпільного нафтопереробного заводу.

Згідно з повідомленням, торік у жовтні оперативники управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями ліквідували діяльність підпільного виробництва, а за результатами обшуків вилучили обладнання, пального та інше майно.

«На підставі зібраної доказової бази організатору підпільного бізнесу і чотирьом його спільникам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення пального) Кримінального кодексу України», – зазначають правоохоронці.

Тепер членам угруповання загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією і знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Заходи з документування проводилися спільно з СБУ в Закарпатській області. Досудове розслідування здійснюють детективами БЕБ у Закарпатській області, процесуальне керівництво – Закарпатська обласна прокуратура.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти