У початок

НАБУ піймало на хабарі адвоката у справі Кіпермана

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) затримало адвоката на пропозиції хабаря у сумі $200 тисяч. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Кошти пропонувались детективу НАБУ й прокурору САП за ухвалення рішення про передачу справи стосовно підзахисного до іншого органу досудового розслідування», — йдеться у повідомленні.

Там уточнили, що йдеться про справу щодо заволодіння електричною енергією ПрАТ «НЕК «Укренерго» й легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн грн. Дії адвоката кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України.

За даними джерел ZN.UA, йдеться про адвоката юридичної компанії «Міллер» Олексія Носова. Представники ЮК «Міллер» підтвердили, що 4 червня відбулися слідчі дії щодо адвоката їхньої компанії Носова за підозрою в нібито пропозиції хабаря, заявивши, що розривають відносини з Носовим.

За даними слідства, одразу після початку повномасштабного вторгнення рф, у березні 2022 року, ТОВ «Юнайтед Енерджі» закупило у НЕК «Укренерго» електроенергію на суму понад 716 млн грн. Пізніше приватна компанія перепродала її споживачам, а отримані гроші вивела за кордон.

Організатором цієї схеми слідство вважає давнього бізнес-партнера Ігоря Коломойського Михайла Кіпермана. Підозри у ній також отримали голова правління банку «Альянс» Юлія Фролова та ексначальник департаменту адміністратора розрахунків «Укренерго» Дмитро Кондрашов. Всіх їх оголошено у розшук.

Зазначимо, Михайло Кіперман є керуючим партнером у нафтовому бізнесі групи «Приват». Він також входив до наглядових рад «Дніпроазоту» й «Укртатнафти». У червні 2023 року йому також оголосили підозру від СБУ у справі про виведення майже 600 млн грн з «Укртатнафти».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти