У початок

На в’їзд в Україну з Польщі чекають 2 700 вантажівок — ДПС

Станом на ранок 28 листопада триває блокада польськими водіями чотирьох пунктів пропуску на кордоні з Україною. У чергах, за даними польської сторони, стоять 2 700 вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає «Укрінформ».

«На напрямках, де блокування розпочалося 6 листопада, за інформацією польських прикордонників, станом на ранок – 2 700 вантажівок: Ягодин і Рава-Руська по 600, Краківець – 700, Шегині – 800 вантажівок. Блокування на цьому напрямку з 27 листопада триватиме цілодобово», – сказав він.

Водночас речник зауважив, що кількість вантажівок, які стоять у чергах з польського боку, може бути і більшою, бо пропуск вантажівок не збільшився за останні дні.

При цьому українсько-словацький кордон розблоковано, вантажівки пропускають у штатному режимі. У бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород» очікувало проїзду 500 вантажівок.

З Угорщини станом на ранок у бік України на напрямку пункту пропуску «Тиса» очікувало проїзду 550 вантажівок.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Зокрема заблоковано рух вантажного транспорту у напрямку трьох найбільших пунктів пропуску: «Корчова-Краківець», «Гребенне-Рава Руська» і «Дорогуськ-Ягодин». Пізніше, 23 листопада, перевізники перекрили пункт пропуску «Медика-Шегині». 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти