У початок

На все воля залізниці: БНК може виконати листопадові відвантаження

Також є російською мовою

Держекспортер білоруських нафтопродуктів Білоруська нафтова компанія докладає всіх зусиль, аби максимально виконати листопадові відвантаження українським контрагентам. Основною проблемою компанія називає кризову ситуацію на залізниці. Про це enkorr заявив генеральний директор «БНК-Україна» Євген Поспєлов.

«Ми однозначно виконаємо всі номінації в рамках контрактів, усе питання в обсягу перехідного ресурсу, який має місце щомісяця. З нашого боку труднощів немає, ресурс є, та ми не можемо гарантувати чіткість перевезень залізницею», — заявив глава українського офісу БНК.

За його словами, вже кілька місяців компанія наголошує на критичних затримках залізничних цистерн в Україні, у зв'язку з чим утворився гострий дефіцит білоруських порожніх вагонів. Він повідомив, що станом на 23 листопада в Україні знаходилося 2 857 цистерн білоруської прописки, тоді як ще тижнем раніше цей показник не перевищував 2 500, а в звичайних умовах він становить близько 1 500. Як писав enkorr, раніше контрагенти БНК повідомили про скорочення постачання ресурсу в листопаді. Інформація про зниження постачань спровокувала появу в галузевих колах чуток про нібито політичне підґрунтя ситуації.

«Ми перебуваємо в тісному контакті зі своїми контрагентами, всі обізнані з проблемами залізничних перевезень, і ми бачимо повне порозуміння в цьому питанні. Ми були і залишаємось надійними партнерами», — сказав Є.Поспєлов.

Він зазначив, що білоруська сторона неодноразово порушувала питання щодо потреби розв'язання проблем залізничних перевезень і митного оформлення, була ініціатором численних зустрічей із представниками «Укрзалізниці», Нафтогазової асоціації України, митної служби та інших дотичних структур.

Раніше з посиланням на свої джерела enkorr повідомляв, що Білоруська нафтова компанія може знизити у листопаді обсяги постачання ДП в Україну на 35-40% у зв'язку з необхідністю формування державного резерву нафтопродуктів у РБ, а також через проблеми з рухомим складом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти