У початок

На вихідні у росії підірвали нафтовий трубопровід – ГУР

Завдяки черговій спецоперації ГУР МОУ у ростовській області росії було підірвано нафтопровід, через що відвантаження нафтопродуктів призупинено. Про це повідомляє УНІАН.

«У ніч на 6 квітня в районі населеного пункту азов ростовської області підірвали трубопровід, яким здійснювалось перекачування нафтопродуктів з місцевої нафтобази до танкерів у припортовій території азовського морського порту», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Головне управлення розвідки Міноборони України, завантаження танкерів нафтопродуктами припинено на невизначений термін.

«Об'єкт використовувався державою-агресором у військових цілях, для підтримки ведення геноцидної війни проти України», – наголосили у ГУР.

Як відомо, Україна протягом місяців атакує російські нафтопереробні заводи (НПЗ). Голова СБУ Василь Малюк зазначав, що влучанням українських дронів по російських НПЗ видобуток і перероблення нафти в рф вдалося скоротити на 12%.

В ISW зазначали, що нещодавня атака українських безпілотників по НПЗ у республіці татарстан свідчить про перелам у стратегії України в нанесенні ударів по об'єктах у глибокому тилу росії.

Британська розвідка переконана, що росія навряд чи зможе захистити всі свої НПЗ від атак українських дронів. Ці удари спричиняють фінансові втрати для росії і впливають на внутрішній ринок палива. Капітальний ремонт на об'єктах може зайняти певний час, що затягнеться через антиросійські санкції.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти