У початок

На вчорашніх торгах «Укрнафта» продала 5 тис. т LPG

ПАТ «Укрнафта» на аукціоні 28 березня реалізувало 5 031 т із виставлених 9 062 т скрапленого газу, повідомили enkorr учасники ринку, які брали учать у торгах на УЕБ.

Ресурс було продано за середньозваженою ціною 34 096 грн/т, що на 550 грн/т дорожче від ціни реалізації на минулих торгах компанії, які відбулися 23 березня.

При цьому, як зазначили учасники аукціону, «Укрнафта» на початку торгів підняла стартову ціну до 35-36 тис. грн/т. «На старті «Укрнафта» завищила ціну і майже весь день тримала її, а коли зрозуміла, що за такою ціною ніхто не купує, була вимушена зменшити її до 34 тис грн/т», —  каже співрозмовник enkorr.

Така ціна, зі слів ще одного оператора ринку, обумовлена засиллям балтійського газу, який зараз продається за 32-33 тис. грн/т. «Зрозуміло, що конкурувати в таких умовах держкомпанії складно», — додав він.  

Зазначимо, це були перші торги «Укрнафти» після скасування урядом положення про обов’язкові аукціони з продажу нафти, газового конденсату і скрапленого газу компаніями, контрольний пакет яких належить державі.

Як повідомляв enkorr, «Укрнафта» продовжуватиме спотову реалізацію на біржових торгах і поки не розглядає роботу за довгостроковими контрактами.

Нагадаємо, обсяги імпорту скрапленого газу продовжують зменшуватися. За даними Консалтингової групи «А-95», минулого тижня українські імпортери розмитнили 12 тис. тонн продукту, що на 19% менше, ніж 13-19 березня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти