У початок

На тлі банківських потрясінь зафіксовано рекордне падіння нафти — Bloomberg

Нафта зазнала найбільших втрат за тиждень цього року. Падіння сировини пов'язане зі значними потрясіннями на світових ринках у банківському секторі, пише Bloomberg.

11 березня 16-ий за величиною банк США Silicon Valley Bank (SVB) було визнано банкрутом. SVB став другим за величиною банкрутом в історії США після Washington Mutual Bank. Крах кредитної організації призвів до падіння курсів акцій у Європі й закриття ще одного банку в США.

Сьогодні, 17 березня, ф'ючерси на нафту марки West Texas Intermediate опустилися нижче за відмітку $69 за барель. За підсумками тижня падіння становило близько 10%. Тепер інвестори очікують на можливу реакцію на цей обвал з боку картелю ОПЕК+. Агентство зазначає, що глави ОПЕК+ із росії й Саудівської Аравії вже провели зустріч у Ер-Ріяді, під час якої обговорили зусилля групи зі сприяння стабільності ринкового балансу.

Однак галузевий консультант FGE прогнозує, що ОПЕК+ не прийматиме жодних дій, поки вартість нафти марки Brent не впаде нижче за $70 за барель, причому на тривалий період часу.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) прогнозує, що ринок нафти в першому півріччі 2023 буде профіцитним, незважаючи на скорочення видобутку нафти в росії в березні. Євросоюз очікує, що середня ціна на нафту марки Brent цього року становитиме $84,8 за барель. 15 березня вартість нафти Brent опускалася нижче за $72 за барель уперше з 22 грудня 2021 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти