У початок

На Тернопільщині шахрай продавав підроблені талони на пальне

У Тернопільській області аферист реалізував місцевому жителю паливних псевдоталонів на 4 тис. грн. Про це повідомляє відділ комунікації поліції на офіційному сайті ГУ НП в Тернопільській області.

«Невідомий продав тернополянину талони на неіснуюче пальне, – йдеться у повідомленні. – Житель Тернопільського району хотів зекономити витрати на пальне, натомість втратив майже 4 тис. грн», оскільки «чоловік придбав пальне у афериста».

Як зазначають у поліції, оголошення про продаж талонів на пальне за акційною ціною потерпілий знайшов у соцмережі й вирішив їх придбати.

Отримав талони поштою, однак пальне за них придбати не зміг – вони виявилися фальшивими. Тільки на заправці чоловік нарешті зрозумів, що потрапив у пастку шахрая.  Довелося звертатися з заявою в поліцію.

За фактом шахрайських дій розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Наразі проводяться заходи зі встановлення осіб, причетних до злочину, й притягнення їх до кримінальної відповідальності.

З огляду на випадки, коли шахраї ошукують довірливих громадян, правоохоронці попереджають, щоб не поспішали переводити кошти на невідомі рахунки, повіривши у сумнівні акції, виграші чи знижки. Слід детально перевіряти інформацію на офіційних каналах мереж АЗС: сайтах, «гарячих лініях», у соцмережах компаній.

Як писав enkorr раніше, на Черкащині викрито шахрая, який заправлявся на АЗС за підробленими талонами.

Ми також повідомляли, що на Франківщині затримано чоловіка, який в інтернеті продав неіснуючі талони на пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти