У початок

На Полтавщині оголосили підозру причетним до нападу на АЗС

У Полтавській області затримали групу осіб, причетних до розбійного нападу на АЗС у Кременчуцькому районі. Про це повідомляє поліція Полтавщини на своєму сайті.

«Під час проведення комплексу оперативно-розшукових і слідчих дій поліцейські Полтавщини встановили й затримали групу осіб, причетних до розбійного нападу на АЗС у селі Малій Кохнівці Кременчуцького району. Нападниками виявилися мешканці Кременчука 1987 і 1999 років народження. Обоє фігурантів раніше мали проблеми із законом», – зазначає відділ комунікації поліції Полтавщини з посиланням на начальника поліції області Євгена Рогачова.

Як повідомляють правоохоронці, у поліцію області 20 березня близько 01:40 надійшло повідомлення від громадян про розбійний напад на АЗС в с. Мала Кохнівка Кременчуцького району. Отримавши інформацію про злочин, на місце події негайно прибули патрульні наряди поліції, слідчо-оперативна група територіального підрозділу, оперативники й слідчі Кременчуцького райуправління, спеціалісти-криміналісти, працівники управління карного розшуку й слідчого управління ГУНП в Полтавській області.

Під час проведення першочергових слідчих дій поліцейські з’ясували, що двоє озброєних осіб в масках вночі зайшли в приміщення автозаправки та, погрожуючи зброєю, заволоділи пакетом з грошовими коштами в сумі 95 тис. грн, про що enkorr раніше писав.

Після вчинення злочину розбійники втекли.

За цим фактом поліція, під процесуальним керівництвом прокуратури, одразу відкрила кримінальне провадження й розпочала оперативно-розшукові заходи.  

«Під час проведення оперативно-розшукових і слідчих дій ми встановили, що до вчинення розбійного нападу причетні двоє мешканців Кременчука (1999 і 1987 років народження), які раніше мали проблеми із законом. Враховуючи, що фігуранти під час розбійного нападу використовували зброю, ми ретельно спланували спецоперацію їх затримання і вжили необхідних превентивних заходів, щоб не постраждав ніхто із цивільних осіб. В результаті обох фігурантів затримано», – каже начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

З його слів, під час проведення обшуків «у правопорушників вилучено автоматичну зброю, транспортні засоби, грошові кошти й інші речові докази. Обом фігурантам вже повідомлено про підозру. Одному з них судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою й вирішується питання щодо обрання судом аналогічного запобіжного заходу іншому нападнику».

Наразі слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Кременчуцької окружної прокуратури, розслідуються кримінальні провадження, відкриті за ч.4 ст.187 (розбій, вчинений в умовах воєнного стану), ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.1, 2 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) й ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

У разі визнання вини судом обом фігурантам загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти