У початок

На Львівщині військового підозрюють у розкраданні пального

Правоохоронці підозрюють командира взводу матеріального забезпечення військової частини зі Львівщини в організації розкрадання пального. Щомісяця чоловік продавав пального в середньому на 100 тис. грн. Про це повідомили у прес-службі ДБР.

За інформацією правоохоронців, підрозділ військового займався перевезенням військовослужбовців і транспортуванням боєприпасів. Командир змушував підлеглих щодня зливати в каністри частину пального з автомобілів і навчав, як правильно коригувати показники пристрою, що вимірює відстань, аби не викликати підозр.

«Вкрадене пальне військовослужбовці мали зберігати за місцем проживання. Командир шукав клієнтів серед місцевих мешканців і скеровував їх до своїх підлеглих. Тим, хто відмовлявся брати участь у злочинній схемі, командир погрожував відправити у зону бойових дій», — йдеться у повідомленні.

Крім цього, військовослужбовець підробляв шляхові листи. Автомобілі, які відряджали до Києва чи інших міст, могли стояти кілька днів у лісі. «Зекономлене» таким чином пальне продавали. Щотижня командир реалізовував не менше 500 л пального.

Правоохоронці затримали чоловіка під час передачі 16,8 тис. грн за продаж 420 л дизельного пального. Йому повідомили про підозру у викраденні військового майна шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України). Максимальне покарання — 15 років позбавлення волі.

Прокурори подали до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу й відсторонення від виконання обов’язків.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти