У початок

АМКУ оштрафував KLO на 5 мільйонів гривень

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Конверс Лінкс» (бренд KLO) на 5,2 млн грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Рішення було прийняте 19 вересня, повідомляє прес-служба комітету.

Зокрема цим рішенням АМКУ визнав, що компанія вчинила порушення, передбачені:

▪️ пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації АМКУ на вимогу органу комітету у встановлений строк. За вчинене порушення застосовано штраф обсягом 1,5 млн грн;

▪️ пунктом 14 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді подання інформації в неповному обсязі на вимоги органів комітету у встановлені строки. За вчинені порушення застосовано штрафи сумарним обсягом 3,7 млн грн.

Як зазначається, вимоги до ТОВ «Конверс Лінкс» надсилалися комітетом у межах дослідження на ринках нафтопродуктів, пов’язаних зі встановленням цін протягом 2022 року.

Однак підприємство тричі надало інформацію на вимоги комітету поза межами встановлених строків.

«Це перешкоджало об’єктивному, повному й усебічному аналізу інформації під час дослідження ринків світлих нафтопродуктів (пального), що враховано під час визначення розміру штрафу. Також комітет врахував повторність вчинення правопорушення», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у липні цього року Антимонопольний комітет України оштрафував за порушення законодавства про захист економічної конкуренції на 990 тис. грн ТОВ «Авантаж-7».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти