У початок

На двох стільцях: МЗС України відповіло на заяву угорського міністра

Міністерство закордонних справ України відреагувало на слова глави МЗС Угорщини Петера Сіярто про те, що країна не дозволить постачання зброї Україні через свою територію і не відмовиться від російських нафти й газу, закликавши Угорщину переглянути свою позицію заради спільного миру в Європі. Про це йдеться у пості спікера МЗС Олега Ніколенка на його сторінці в мережі Facebook.

«Ми вже чули ці наративи, зокрема і від російських посадовців. Сподіваємося, що Угорщина як сусідня держава перегляне свою позицію заради спільного миру в Європі. Зараз ідеться не лише про інтереси й безпеку українського народу, а й про фундаментальні принципи, на яких базується Європа, зокрема й угорське суспільство», – зазначив Олег Ніколенко.

Він наголосив, що це не війна України, а війна Росії проти всього демократичного світу. За словами Ніколенка, підтримувати Україну однією рукою, а іншою фінансувати російську машину агресії, купуючи нафту та газ, – це насправді давати Росії більше простору для наступу і вбивств.

Як повідомляв enkorr, раніше Сіярто заявив, що Угорщина не хоче ризикувати життям і безпекою угорського народу й не дозволить постачання зброї Україні через свою територію, а також не відмовиться від російських нафти й газу.

Натомість імпорт нафти й газу з росії заборонили США й Канада, а Велика Британія заявила, що припинить імпорт російської нафти й газу вже до кінця цього року.

Також до кінця 2022 року повністю відмовитися від російської нафти має намір Німеччина. А Болгарія й Польща відмовляються від постачать газу з рф з 2023 року.

 

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти