У початок

На доходи TotalEnergies від СПГ у I кварталі вплинуло зниження попиту в Європі

Французька компанія TotalEnergies, один із найбільших у світі гравців СПГ, заявила у вівторок, що на квартальні результати її інтегрованого бізнесу СПГ вплине зниження попиту в Європі. Про це повідомляє LNG Prime.

«Крім ефекту деконсолідації «Новатек» з 1 січня 2023 року, на результати інтегрованого сегменту СПГ, залишаючись дуже значними, вплине зниження попиту на СПГ в Європі через м’яку зимову погоду та високий рівень запасів. ”, – заявили в TotalEnergies.

Через високий попит у Європі у 2022 році скоригований чистий операційний дохід компанії збільшився до 11,2 мільярда доларів США.

TotalEnergies також отримала 4,1 мільярда доларів США за підсумками четвертого кварталу через списання своєї частки в російському виробнику зрідженого газу «Новатек».

TotalEnergies повідомила, що середня ціна СПГ сягнула 13,27 доларів США за МБте у січні-березні, зареєструвавши падіння порівняно з аналогічним періодом 2022 року, а також порівняно з попередніми тримісячними періодами.

Ціна впала приблизно на $1,56/MMBtu порівняно з попереднім кварталом, тоді як вона знизилася на 0,33/MMBtu порівняно з першим кварталом 2022 року.

У 2022 році середня ціна СПГ становила 15,90 доларів США за МБте, що на 81 відсоток більше, ніж у минулому році.

TotalEnergies очікує, що видобуток вуглеводнів у цьому кварталі перевищить 2,5 млн барелів н.е./день, що майже на 50 тис. барелів еквівалентного еквівалентного еквіваленту/день збільшиться порівняно з попереднім кварталом, зокрема завдяки запуску видобутку газу на блоці 10 в Омані та придбанню частки на нафтових родовищах SARB/Umm Lulu в Об’єднаних Арабських Еміратах.

«Очікується, що результати нафтопереробної та хімічної промисловості будуть вищими, враховуючи стабільну маржу переробки протягом кварталу», – йдеться в повідомленні.

Паризька фірма зазначила, що 27 квітня 2023 року окремо опублікує результати інтегрованого СПГ та інтегрованого енергетичного сегментів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти