У початок

На Дніпропетровщині зупинено виробництво й продаж «бодяги»

На Дніпропетровщині виявлено факт незаконного виробництва і реалізації неякісного пального через мережу АЗС. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю і приватного підприємства, не маючи відповідних дозвільних документів, займалися виробництвом і реалізацією неякісного дизельного пального через мережу підконтрольних АЗС на території Дніпропетровської області.

«Вказане пальне не відповідає встановленим нормам і заборонене у використанні, а сертифікати якості підроблені. Крім того, акцизний збір за вироблене пальне зловмисники взагалі не сплачували», — йдеться у повідомлені.

За цими фактами розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 190, ч.1 ст. 204, ст. 227 і ч.1 ст. 272 КК України (шахрайство, вчинене у великих обсягах; незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів; умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції; порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою).

Правоохоронними органами проведено низку обшуків у помешканнях фігурантів справи, на території вказаних підприємств, а також за адресами реалізації нафтопродуктів у містах Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському, Кременчуку й селі Милицях Полтавської області.

Під час обшуків виявлено й вилучено зразки пального з резервуарів, цистерн і металевих бочок, печатки підприємств, чорнові записи і документацію, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, ноутбуки тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Встановлюється коло причетних до злочину осіб.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти