У початок

На 10 років ув’язнили ексзалізничника, який заправляв у Куп’янську росіян

10 років в’язниці отримав колишній бригадир залізниці, який передавав пальне російським військовим. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура на своєму сайті.

«Прокурори домоглись десяти років ув’язнення колишньому бригадиру залізниці, який під час окупації Куп'янська передавав пальне росармії», – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Як зазначають у прокуратурі, суд визнав винним 42-річного чоловіка у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій держави, місцевого самоврядування та на державних підприємствах залізничного транспорту України терміном на 12 років, з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що наприкінці червня 2022 року під час захоплення м. Купʼянськ чоловік добровільно погодився на «пропозицію» російських військових і пішов працювати на захоплене ворогом підприємство.

«Він став «начальником базы топлива и нефтепродуктов производственного подразделения локомотивного депо «купянск» государственного предприятия «купянская железная дорога». Встановлено, що до повномасштабного вторгнення рф на територію України він працював там на посаді бригадира», – пише прес-служба облпрокуратури.

Як з’ясувалося, під час окупації міста новообраний «начальник» безпосередньо передавав окупантам паливно-мастильні матеріали, що зберігались на території підприємства.

Враховуючи розміщення підприємства на незначній відстані від лінії бойових дій, вказана діяльність давала можливість представникам зс рф приховувати паливо від його виявлення підрозділами авіарозвідки ЗСУ й швидко вирішувати логістичні питання для доставки палива у зону бойових дій з метою зміцнення бойових позицій окупантів.

Встановлено, що тільки наприкінці липня 2022 року «начальник» передав окупантам понад 120 тис. л дизельного пального.

За роботу на ворога обвинувачений отримував заробітну плату в російських рублях.

На початку березня 2023 року правоохоронці викрили поплічника окупантів і затримали його в порядку ст. 208 КПК України. До винесення вироку чоловік перебував під вартою.

У судовому засіданні він свою вину визнав частково й додав, що працював під тиском погроз. Проте докази, надані стороною обвинувачення, і показання свідків обʼєктивно підтвердили добровільність дій фігуранта.

Обвинувальний вирок виніс Червонозаводський районний суд м. Харкова. Досудове розслідування здійснювало СВ управління СБУ в Харківській області.

Як писав раніше enkorr, за матеріалами СБУ і ДБР підозру у державній зраді отримав чинний народний депутат України, чиї заводи постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки рф.

Видання також повідомляло, що у травні цього року у Харківській області затримано власника АЗС, який передавав пальне російським військовим і представникам окупаційної верхівки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти